Tantra massage in Nijmegen

Een tantra massage is een massage waarbij er eigenlijk geen doel is behalve ervaren en genieten van aandacht voor jouw hele lijf.

Tantra is veel meer dan een massagevorm alleen, het is een meer dan 4000 jaar oude levenshouding waarin je accepteert wat er is en er van daaruit positief mee om poogt te gaan (sommige dingen zullen de mensen die Mindfulness kennen ook herkennen). Hierbij wordt ook de seksuele natuur van de mens gerespecteerd (die mag er gewoon zijn). Volgens tantra is alles energie en seksuele energie is de sterkste daarvan.  Dat klinkt misschien heel zweverig (en niet wat je gewend bent van Gewoon Ontspannen), maar dat is wel de essentie

Een tantrische massage wordt opgebouwd rondom 4 pijlers, vertrouwen, overgavegelijkwaardigheid en doelloosheid.
Vertaald naar de massage; Je "moet" je veilig voelen, je probeert je volledig over  te geven, we zijn gelijkwaardig en de massage heeft geen direct doel, wat er gebeurd, gebeurd er. 

Wat houdt een tantra massage bij Gewoon Ontspannen dan in?

Als je bij me komt, bespreken we eerst  wat je verwacht en wat je van mij kunt verwachten. We bespreken van te voren de grenzen, dit aangeven is tijdens de hele massage natuurlijk ook nog steeds mogelijk. Veiligheid is bij elke massage essentieel en helemaal bij een massage als deze omdat die toch veel intiemer is dan een gewone ontspanningsmassage. 

Vanuit de gelijkwaardigheid krijg je deze massage op een matras op de grond. Nadat je je hebt uitgekleed (de massage ontvang je in principe naakt) doe je een sarong/doek om (ook hierin zijn we gelijk).  De massage start er mee om je zoveel mogelijk tot ontspanning en uit je hoofd (en dus in het hier en nu) te brengen. We doen dit door tegenover elkaar op het matras plaats te nemen, waarbij ik je vraag je ogen te sluiten en je te focussen op jouw adem.  
Daarna doe je jouw doek af en begint de massage.

Ik masseer met natuurlijke olie,  afwisselend zacht en stevig, teasend en pittig, waarbij je hele lichaam wordt gemasseerd. (even voor de duidelijkheid, het is geen erotische massage, het kan dat soort gevoelens oproepen, maar heeft niet dat doel). Ik gebruik zowel mijn handen/armen als zachte doeken en soms veren om jouw zintuigen verder te prikkelen.
Tijdens de massage zit ik op verschillende plekken naast je of achter je. Als je vaker bij me bent geweest kunnen we ook de posities waarbij je contact met elkaar hebt meenemen. 

De massage die ik geef is geïnspireerd op verschillende tantrastromingen waarin ik geschoold ben. De massage gebeurd met stevige technieken (afkomstig uit de Tibettaanse tantra massage) en ook veel zachtere (vanuit de Kashmirische tantra massage). Het is geen klassieke tantramassage met rituelen of ademhalingstechnieken en echt puur als belevenis bedoeld, niet om problemen te behandelen of zelfs blokkades weg te werken. 

Wat het met je doet is helemaal afhankelijk van wat je toelaat en hoe je in je vel zit. Dat kan heel diep ontspannend zijn, je veel energie geven of zelfs sensueel zijn.
Al met al is het vaak een heel bijzondere ervaring. Dit vooral omdat we hier in het westen helemaal niet gewend zijn om zo met onszelf en ons lijf bezig te zijn en toch vindt bijna iedereen het achteraf eigenlijk heel normaal.... 

Ervaringen

Ellen (44)
Aanraken en aangeraakt worden is voor mij een belangrijk thema. Ik heb dan ook al met verschillende massagetechnieken kennisgemaakt, maar nog nooit met tantra. Daar was ik heel nieuwsgierig naar en vond het ook heel spannend. Doordat je vooraf heel goed afstemde en uitleg gaf voelde ik me meteen op mijn gemak. Ik vond het verrassend dat het eigenlijk zo "gewoon" voelde. Door de echte warme aandacht kon ik helemaal genieten en ontvangen. Dankjewel!

Chantal (33):
Hi Denis,
Met mijn grote mond zomaar een tantramassage geboekt bij je, omdat ik dat ook wel eens mee wilde maken. Maar toen het dichtbij kwam werd het toch wel heel erg spannend. Je neemt gelukkig de tijd om uit te leggen hoe het werkt en geeft vertrouwen, het voelt veilig bij je. De massage was heerlijk en ja overal, dat was even wennen, maar eigenlijk ook heel natuurlijk, bijna hypnotiserend vond ik het. Het fijnst vond ik dat ik niets hoef behalve het ervaren. Geen verplichtingen, niet het gevoel te hebben dat ik iets terug moet doen.  Ik heb genoten en kom graag nog eens terug!


Petra (50):
Dag Denis. Dank je wel voor de tantramassage.  Omdat ik single ben en hard werk ontbreek het nogal eens aan aanraking. Door deze massage kon ik me helemaal ontspannen en bij mijzelf komen. 
En je geeft deze massage op een hele integere en liefdevolle manier. 
Dank je wel voor deze mooie ervaring.


Liever eerst kennismaken?

Vindt je meteen een tantra massage toch nog te spannend (wat heel begrijpelijk is) zou je ook eerst een kennismakingsmassage kunnen nemen (dat kan zowel een ontspanningsmassage als een tantra massage zijn). Dan kom je hier 45 minuten voor 25,-.
- Bij de ontspanningsmassage krijg je gewoon een standaard ontspanningsmassage maar bespreken we wel wat een tantra massage nu inhoudt waardoor je mij en mijn manier van masseren leert kennen.
- Bij de kennismaking tantra is er veel minder contact, maar ervaar je wel wat een (deel van een) tantrasessie is. Als je wilt kun je die ook op de massagetafel ontvangen, waarbij ik gewoon gekleed om de tafel loop. 
Zo'n kennismakingsafspraak kun je hier maken.

Bij mannen wil ik altijd eerst een kennismakingsmassage voordat we een gewone tantra massage gaan doen.

 

Wil je meer weten of een afspraak maken?

Voor een volledige tantramassage neem ik ruim de tijd, deze duurt ruim 1,5 uur inclusief voor- en nabespreking. Als je meer wilt weten kun je me altijd bellen of WhatsAppen  of  hier je vraag stellen.
Wil je een afspraak maken, kan dat hieronder of kun je me op 06-29385269 bellen/WhatsAppen/SMSen.